Jeg har fått en del spørsmål om hvordan ståa er nå, særlig hvordan jeg spiser. Ikke så rart, ettersom bloggen i flere år het Fristende lavkarbo.

Livet er fint. Til tider hektisk, til tider rolig. Hverdagen består av full jobb, fortsatt som lærer i ungdomsskolen. Jeg har i dag tatt i mot nye 8.klassinger. Herlig! Dette året skal jeg også studere deltid, et studie på Høyskolen som heter Lesing. Jeg gleder meg veldig, og føler meg så utrolig heldig som skal i gang med det!

Barna vokser. Jentene går i 10.klasse og i 3.klasse, mens minstemann Christian blir TO ÅR neste uke!

Interessen for mat og helse er like stor, og har vært det hele tiden. Samtidig er kostholdet litt mer avslappet. Jeg teller ikke karbohydrater, men er opptatt av å spise grønnsaker, egg, kjøtt, fisk, nøtter og lignende. Samtidig spiser jeg litt knekkebrød, og spiser helt vanlig kake i selskap. Min rettesnor akkurat nå er å gjøre så godt jeg kan. Det viktigste er nesten at jeg ikke bebreider meg selv for ikke å være «flink nok», jeg kan nemlig lett gjøre det. Jeg tror ikke selvbebreidelse bringer oss videre i nevneverdig grad her i livet.

Jeg trener styrke, løper litt og går turer. Kroppen kjennes sterk og frisk. Jeg har noen kilo fler enn før siste svangerskap. Noen dager bryr det meg null og niks, andre dager er jeg totalt frustrert. Er det noen som kjenner seg igjen? Jeg tenker som så at jeg har tre valg:

1) Gi jernet, fokusere, trene hardt og spise strikt for å bli ship-shape.

2) Akseptere kroppen som den er på det stadiet den er, men trene, være i aktivitet, være ute, spise god og ren mat for det meste (med noen utskeielser…) og passe på at kroppen (og hodet) har det godt.

3) Ikke bry seg.

3 er ikke et alternativ. Og selv om 1 kan friste i ny og ne, holder jeg meg på 2. Noen uker blir det mange treningsøkter og mange gåturer, andre uker blir det mindre. Noen lørdager blir det sushi og mørk sjokolade, andre lørdager blir det et dykk ned i godteskåla.

Jaja. Jeg gjør så godt jeg kan og passer først og fremst på at kropp og sjel har det godt.  Og det har de!

For øvrig legger jeg stadig ut matbilder på instagram. Ta en titt @cecilietheistebratli

♥Cecilie - gjør så godt hun kan!

Et eksempel til dere: enchilladas av kikertpannekaker, coleslaw og salat :) enchilladas