Julekort og brente mandler!
Desember nærmer seg og snart kan det være lurt å begynne å tenke på årets julekort (annonselink). Det er mange gode ideer der ute om hvordan man kan lage et litt annerledes julekort. En enkel, men likevel annerledes måte å gjøre det på, er å legge ved din favoritt juleoppskrift på baksiden av årets kort. Kanskje til og med en hemmelig oppskrift som du har hatt i familien i årevis? Dette vil skille ut julekortet ditt fra alle andre og er en fin gest til dine nærmeste!
I fjor la jeg ut oppskrift på kanelkyssede brente mandler her på bloggen. Denne oppskriften er perfekt å lage masse av, samtidig er det lite som er mer julete enn brente mandler! Gjør litt ekstra stas på venner og familie ved å legge en liten pose kanelkyssede brente mandler sammen med julekortet med oppskriften på. Garantert populært, både blant liten og stor.
Kanelkyssede brente mandler
Du trenger:
2 dl mandler med skall
1 dl sukrin
1 dl vann
1 ts kanel
30 gram smør
Slik gjør du:
Ha alt unntatt smør i en tykkbunnet kjele eller panne. Kok opp å la det småkoke til massen har kokt nesten helt inn. Det tar ca. 30 minutter. Rør ofte, slik at mandlene ikke svir seg. Tilsett smøret og la det småkoke i 10 nye minutter. Mandlene skal være blanke, men væsken trenger ikke å ha kokt helt inn. Legg mandlene over på bakepapir. Skill de fra hverandre når de er blitt kalde. Oppbevares i et lufttett glass i kjøleskapet (hvis du klarer).
Et eksepmpel på hvordan julekortet kan se ut, er dette:
Bildet er et eksempelbilde laget i polyvore, og er linket. Fint, ikke sant?
Innlegget er skrevet i samarbeid med Vistaprint.
Hva er din favoritt juleoppskrift? Og hvilken oppskrift ville du ha delt med dine nærmeste?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar