Julekort og brente mandler!

Desember nærmer seg og snart kan det være lurt å begynne å tenke på årets julekort (annonselink). Det er mange gode ideer der ute om hvordan man kan lage et litt annerledes julekort. En enkel, men likevel annerledes måte å gjøre det på, er å legge ved din favoritt juleoppskrift på baksiden av årets kort. Kanskje til og med en hemmelig oppskrift som du har hatt i familien i årevis? Dette vil skille ut julekortet ditt fra alle andre og er en fin gest til dine nærmeste!

I fjor la jeg ut oppskrift på kanelkyssede brente mandler her på bloggen. Denne oppskriften er perfekt å lage masse av, samtidig er det lite som er mer julete enn brente mandler! Gjør litt ekstra stas på venner og familie ved å legge en liten pose kanelkyssede brente mandler sammen med julekortet med oppskriften på. Garantert populært, både blant liten og stor.

Kanelkyssede brente mandler

http://fristendelavkarbo.files.wordpress.com/2011/11/dsc01686.jpg?w=640&h=425

Du trenger:

2 dl mandler med skall

1 dl sukrin

1 dl vann

1 ts kanel

30 gram smør

Slik gjør du:

Ha alt unntatt smør i en tykkbunnet kjele eller panne. Kok opp å la det småkoke til massen har kokt nesten helt inn. Det tar ca. 30 minutter. Rør ofte, slik at mandlene ikke svir seg. Tilsett smøret og la det småkoke i 10 nye minutter. Mandlene skal være blanke, men væsken trenger ikke å ha kokt helt inn. Legg mandlene over på bakepapir. Skill de fra hverandre når de er blitt kalde. Oppbevares i et lufttett glass i kjøleskapet (hvis du klarer).

Et eksepmpel på hvordan julekortet kan se ut, er dette:

Bildet er et eksempelbilde laget i polyvore, og er linket. Fint, ikke sant?

Innlegget er skrevet i samarbeid med Vistaprint.

Hva er din favoritt juleoppskrift? Og hvilken oppskrift ville du ha delt med dine nærmeste?