rabarbra

 Bilde lånt fra google

Rabarbra er den sure dronningen som blir søt og frisk og hyggelig hvis du gir den litt søt kjærlighet. Jeg bruker Sukrin, som passer godt til all baking med frukt og bær. Sukrin Gold gir en rundere, mer karamellisert smak, men du kan også velge flytende søtning som honning eller hva du liker å bake med.

Her kommer to varianter, felles for begge er at du renser og eventuelt skreller rabarbraen først, kutter den i biter på rundt en centimeter og lar den ligge i en blanding av søtning og litt kanel mens du lager røren. Jeg bruker 2 ss sukrin og 1 ss kanel.

Versjon 1:

Muffins av kokosmel

Oppskriften gir ca 12 muffins

4 mellomstore egg

4 ss sukrin

1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

1 ts bakepulver

1 dl kokosmel

1 dl fløte eller valgfri væske (kokosmelk, melk el)

Pisk egg og sukrin luftig. Bland inn det tørre, rør til slutt inn fløten. Bland deretter inn rabarbraen, fordel i former. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 18 minutter. 

20140612-142017-51617102.jpg

Versjon 2:

Muffins av finmalte mandler

Her bruker mel av avskallede mandler. Du kan også bruke mel av mandler med skall. Muffinsene får da en litt grovere konsistens, og blir litt mindre luftige - men gode!

Oppskriften gir ca 20 muffins

4 store ss tyrkisk/gresk yoghurt

4 mellomstore egg

3 dl mandelmel

4 ss sukrin

2 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ss fiberhusk

100 g mykt smør

Visp yoghurt og egg godt sammen. Tilsett alt det tørre. La røren svelle ti minutter, visp deretter inn det myke smøret. Tilsett rabarbrabitene. Fordel røren i muffinsformer. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. 

Velbekomme!

♥C