Disse er så gode, så de må komme i reprise nå - så du rekker å lage de til jul! Beklager det gamle, dårlige mms-bildet, jeg har ikke bakt de til jul i år enda, og har ikke fått fornyet bildet.

Tagatesse som brukes i oppskriften, gir en seighet til kransekakene. Du kan velge å bruke kun sukrinmelis (sterkere smak og ingen seighet) eller kun tagatesse - bak etter din smak og behag!

Du trenger:

5 dl mel av malte mandler

2 dl mel av avskallede, malte mandler

1 dl sukrinmelis

3 ss (0,45 dl) tagatesse

2 eggehviter av mellomstore egg

MMS-bilde. Nydelige stenger, klare til å pyntes ;)

Slik gjør du:

Kvern mandlene til mel. 5 dl tilsvarer cirka 250 gram mandler. Jeg har kjøpt mel av avskallete mandler på helsekosten, men det kan også lages. Den lille nøttefabrikken har poser med 100 gram avskallete mandler, det gir ca 2 dl mel.

Jeg lar alt gå i kjøkkenmaskinen. Bland sammen de to ulike mandelmel-typene, tilsett deretter sukrinmelis og tagatose og tilslutt eggehvitene.

Ta litt og litt deig, og lag jevne stenger av den. Stengene stekes midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Pass på at de ikke blir for brune!

Som det meste av lavkarbobakst bør de oppbevares i kjøleskapet, eller i fryseren. Dypp gjerne endene i sjokolade og pynt med glasur laget av sukrinmelis og vann (eller eggehvite).

Oppskriften gir oppimot 30 stenger. Altfor få!

Velbekomme!

♥C