Da jeg smakte dadler første gang, tenkte jeg at det minnet om pepperkaker! Og at de to virkelig må passe godt sammen i smak.
I dag fikk Mira et kort i julekalenderen. Der sto det at hun og jeg skal se julefilm og kose oss med noe godt i kveld - så da måtte jeg jo lage noe godt!
Dadler er ikke lavkarbo, men snop fra naturen. Jeg spiser ikke så strikt nå som jeg fullammer, og både minsta og jeg elsker dadler
Du trenger:
10-12 dadler (medjool smaker best, men er litt dyre. Ca 2 kroner per stk)
Pepperkakefyll:
25 gram mykt smør
1 ss kokosnektar
(1ss sukrin gold)
1 ts pepperkakekrydder
1 dl mandelmel (av avskallede mandler)
Ha alt i en liten bolle og gni det sammen med en skje.
Jeg synes smør er helt nødvendig til alt som har med pepperkaker å gjøre, men du kan bruke myk kokosolje i stedet. Kokosnektar kan erstattes med søtere sirup/nektar/honning, men da kan du sløyfe sukrinen. Sukrinmelis kan også brukes.
Hvis du ikke har pepperkakekrydder, kan du lage en liten blanding selv og ha på et tomt glass. 6 ts kanel, 1 ts malt ingefær, 1 ts malt nellikk, 1 ts malt stjerneanis og 1 ts malt pepper gir et halvt glass krydder.
Slik gjør du:
Snitt dadlene og ta ut steinene. Rull en liten mengde pepperkakedeig til pølse og legg den inn i daddelen. Klem sammen.
Spis opp eventuelle rester av deigen (mmmmmm)!
Velbekomme!
♥C
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar