Oppskriften har vært publisert før.
Dette er skikkelig lavkarbo-lussekatter. Oppskriften tar utgangspunkt i oppskriften min på muffins av kokosmel, og ved å tilsette fiberhusk blir den lett å trille og forme.
Oppskriften gir cirka 15 små lussekatter
Du trenger:
4 mellomstore egg
4 ss sukrin eller annen valgfri søtning
1 dl fløte
50 gram smeltet smør
1 dl kokosmel
2 ts bakepulver
3 ss fiberhusk
1 ts kardemomme
0,25 gram safran (eller 1/2 ts gurkemeie) (eller en blanding for å få de ekstra gule)
egg til pensling
evt gojibær(eller rosiner hvis du har) til pynt
Slik gjør du:
Visp egg og sukrin godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og fløten. Bland det tørre godt sammen og bland det godt inn i det våte. La deigen svelle ti minutter.
Ta litt og litt av deigen og trill til figurer. Du kan også trille deigen til boller. Pynt eventuelt med gojibær. Visp et egg lett sammen, og pensle lussekattene før steking.
Lussekattene stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 18 minutter.
Disse er ikke særlig søte. Hvis de skal serveres til barn eller andre som er uvante med lavkarbobakst, kan du ta litt steviapulver eller tagatesse i i tillegg, eller den søtningen du baker med. Mine jenter syntes de var altfor lite søte. De kan også serveres med smør og greddost til (veldig godt), i stedet for å tilsette mer søtt.
Velbekomme!
♥C
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar