Denne grøten er lett og næringsrik, men samtidig mettende. Du kan variere smakstilsetninger og topping i det uendelige. Den bør stå og tykne i minst en time, gjerne over natten. Jeg rørte sammen min grøt i går kveld og satte den i kjøleskapet over natten. Dermed var det bare å lage i stand litt topping. Enkelt og lettvint.
Toppingen består av pekannøtter, sweet cacaonibs og dadler.
Du trenger:
4 ss chiafrø
3 dl væske - jeg har brukt 2 dl vann og 1 dl kokosfløte
en liten klype salt
en god dæsj kanel
Visp det hele godt sammen med en gaffel. Sett det kaldt i minst en time, gjerne over natten. Det dannes en gelehinne, som gjør at dette tykner til grøt.
Når du skal spise grøten, kan du eventuelt søte den mer. Mange bruker agavesirup i grøten, men for meg vil stevia eller sukrinmelis være et bedre alternativ. Jeg har valgt søt topping, og dermed synes jeg ikke grøten i seg selv trenger sødme.
Forslag til smakstilsetning i grøten: stevia, sirup, kakao, kardemomme, granateplepulver, acaipulver Du kan bruke kun vann, kun kokosfløte, mandelmelk og lignende.
Forslag til topping: nøtter, eple, pære, dadler, fiken (det nærmer seg jul), gojibær, blåbær, bringebær...
Dette bittelille frøet inneholder over 60% omega3. En grøt basert på fire spiseskjeer chiafrø, gir like mye omega3 som to laksefileter, men husk at dette er vegetabilskt omega3. Frøene er også fiberrike, og mange vil oppleve at de stabiliserer urolige mager.
Jeg har forresten en oppskrift på chiarundstykker også, den skal jeg huske å legge ut etterhvert. I boka Født til å løpe (fantastisk bok!) skrives det om iskiate - en energidrikk laget av chiafrø. Jeg har blogget oppskrift med sukrin tidligere, den finner du her.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar