Mmmmm :)

Frk kjernesunn tipset i går om den ekte cupcaken (kake laget rett i koppen) hun fant på bloggen til fine Tove. Jeg måtte prøve, altså. Dette er en enkel røre som raskt røres sammen rett i en kopp, og deretter stekes i mikroovnen.

Den smaker som muffinsene mine av kokosmel, men for en lettvint fremgangsmåte, da! Mira og jeg har kost oss vi, med en liten cupcake smakssatt med vanilje, kanel og kardemomme. Vi lagde den i stor kopp, og doblet dermed oppskriften. Forøvrig elsket Mira smør rørt med sukrin. Det er garantert jeg som har laget den ungen.

For enkelhets skyld legger jeg ut Toves oppskrift. Titt også inn til Kjernesunn nordkvinne, for å se hvordan hun lagde den :)

Oppskrift

  • 1 stor ts mykt smør
  • 1/2 - 1 ts sukrin
  • 1/2 egg
  • 1 ts rømme
  • noen dråper vaniljeekstrakt
  • 2 ts kokosnøtt mel (evt mandelmel)
  • 1 knivsodd bakepulver
  • Smakstilsetning - kanel, kakao, bær, kardemomme, sjokolade, lakris...

Finn en passende kopp.

Oppskriften passer en vanlig kaffekopp - til et krus ville jeg kanskje doblet oppskriften...

Rør smør og sukrin hvitt. Tilsett egg, rømme og vaniljeekstrakt.

Rør inn mel og bakepulver.

Tilsett smak etter hva du liker - her er det bare fantasien som setter grenser - kanel, kardemomme, kakao, bær, sjokolade, lakris... Du kan selvsagt lage kaken som den er også, og få en variant med vaniljesmak.

Velbekomme :)