Nå er det rabarbrasesong, og det må vi utnytte! Dessverre har jeg bare en bitte-bitte liten hage uten rabarbra, men det hender jeg får napp på Meny (eller enda bedre; ved å spørre på facebook. Alltid noen som gjerne vil gi bort noe fra hagen sin).
Bilde lånt fra drivved.no
Denne smuldrepaioppskriften kan brukes til alt ditt hjerte begjærer, og i boka mi er den laget både med rabarbra og med blåbær og lime. Begge deler er nydelige sommerpaier, verdt å teste!
Oppskriften er som følger:
1 dl hjemmelaget mandelmel (dvs finmalte mandler)
2 dl valnøtter
2 ss sukrin
1 ts vaniljepulver
50 gr smør
250 gr rabarbra (ca 3 stilker)
1 ss kanel
3 ss sukrin
Og dere - husk at sukrin framhever smaken av frukt og bær! Forøvrig har rabarbra kun 0,7 gram karbohydrater per 100 gram.
Slik gjør du:
Rens rabarbraen og kutt den opp i småbiter. Vend den sammen med kanel og sukrin. Dette er de tre nederste punktene i oppskriften.
Kvern valnøttene til fint mel. Bland sammen alt det tørre. Rør tilslutt inn smøret - det må være mykt.
Legg rabarbraen i bunn av en liten form, og dekk den med smuldredeigen. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 20 minutter.
Serveres lunken med is, krem eller litt creme fraiche rørt med kanel og sukrin.
Foto: Frank Oknes
Mmmmmm, sier jeg bare! Velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar