Nå er det rabarbrasesong, og det må vi utnytte! Dessverre har jeg bare en bitte-bitte liten hage uten rabarbra, men det hender jeg får napp på Meny (eller enda bedre; ved å spørre på facebook. Alltid noen som gjerne vil gi bort noe fra hagen sin).

 Bilde lånt fra drivved.no

Denne smuldrepaioppskriften kan brukes til alt ditt hjerte begjærer, og i boka mi er den laget både med rabarbra og med blåbær og lime. Begge deler er nydelige sommerpaier, verdt å teste!

Oppskriften er som følger:

1 dl hjemmelaget mandelmel (dvs finmalte mandler)

2 dl valnøtter

2 ss sukrin

1 ts vaniljepulver

50 gr smør

250 gr rabarbra (ca 3 stilker)
1 ss kanel

3 ss sukrin

Og dere - husk at sukrin framhever smaken av frukt og bær! Forøvrig har rabarbra kun 0,7 gram karbohydrater per 100 gram.

Slik gjør du:

Rens rabarbraen og kutt den opp i småbiter. Vend den sammen med kanel og sukrin. Dette er de tre nederste punktene i oppskriften.

Kvern valnøttene til fint mel. Bland sammen alt det tørre. Rør tilslutt inn smøret - det må være mykt.

Legg rabarbraen i bunn av en liten form, og dekk den med smuldredeigen. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 20 minutter.

Serveres lunken med is, krem eller litt creme fraiche rørt med kanel og sukrin.

Foto: Frank Oknes

Mmmmmm, sier jeg bare! Velbekomme :)