Denne brownie-oppskriften gir en fyldig, rik smak av sjokolade. Bruk din favorittsjokolade når du baker. Jeg har bakt med Freia 70% bakesjokolade. Jeg har også brukt vanlig, saltet smør - men her kan du godt bruke usaltet smør.
Jeg rakk ikke lade kameraet før kaken var borte. Beklager dårlig bilde!
Du trenger:
200 gram mørk sjokolade
200 gram smør
4 mellomstore egg
1 ts vaniljeekstrakt
1 dl vann
4 ss sukrin gold/ sukrin eller tagatesse
2 ss kakaopulver
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
Smelt smør og sjokolade sammen i vannbad, eller i en teflonkjele på svak varme. Rør inn eggene, ett om gangen. Tilsett vaniljeekstrakt (jeg bruker dette fra iherb).
Rør inn kaldt vann. Deretter tilsetter du søtning.
Bland kakao, salt og bakepulver og rør det godt inn.
Hell røren over i en smurt form på 20x30 cm. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca 40 minutter. La den avkjøles, og sett den så i kjøleskapet.
Server gjerne med litt krem og bær ved siden, krem passer godt mot den intense sjokoladesmaken.
Ettersom det ikke tilsettes sukker i kaken, blir det ikke seig brownie. Tagatesse gir noe av seigheten sukker gir, så det kan hende det kan gi seigere kake. Jeg brukte 100 gram sukrin gold, det var i overkant søtt. Tommelfingerregelen min er 1 ss sukrin per egg.
Oppskriften er inspirert av denne fra Manuelas Passion4baking.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar