Disse småkjeksene er en klar favoritt her hjemme. Som min kjære sier; disse kan han spise seg feit på (haha, ikke fullt så lett når de ikke inneholder sukker eller mel :)

Originaloppskriften min inneholder 0,5 dl sukrin. Jeg har imidlertid fått den nye Sukrin gold i posten, og hadde lyst til å teste med dette.

Sukrin Gold inneholder følgende: Sukrin (erythritol), tagatose, glyserol, maltekstrakt (glutenfri), stevia. Det har 1 kalori per teskje. Det er mer seigt i strukturen, smaker rundere enn vanlig Sukrin og ser jo veldig innbydene ut:

Oppskriften gir 12-14 cookies:

100 gram mykt smør

0,5 dl Sukrin / Sukrin Gold

1 mellomstort egg

0,7 dl fettredusert mandelmel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

75 gram hakket sjokolade

Visp smør og Sukrin godt sammen. Tilsett egget og rør videre. Bland inn mandelmelet, vaniljepulveret og bakepulveret. Til sist tilsetter du den hakkete sjokoladen.

Sett små topper på bakepapiret. Stek midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter (mindre hvis du bruker Tines importerte smør, da holder 12).

La cookiesene avkjøles på stekebrettet. Legg de deretter forsiktig over på et fat eller i en blikkboks, og la de stivne helt i kjøleskapet.

Disse cookiesene laget på Sukrin Gold ble veldig gode på smak. De ble imidlertid mykere enn originalen. Det kan være pga det importerte smøret, jeg har lest at det har litt andre bakeegenskaper enn Tine sitt.

Click to view slideshow.

PS: Anna Hallen, svensk LCHF-forfatter - og sådan en svært dyktig en - har betegnet Sukrin Gold som skremmende skrap på sin facebook-side. Jeg - som ikke innehar i nærheten samme kunnskap - synes at vi som velger å spise lavkarbo eller iallfall karboredusert, kan få lov til å benytte av oss de alternativene som fins. Jeg for min del har det ikke slik at mitt lavkarbokosthold er basert på kaker og søtt. Det er et suplement og noe jeg koser meg med. Jeg hadde vært førstemann til å ryke på en kakesmell titt og ofte hvis det ikke fantes alternativ som Sukrin og stevia.