Gunn Karin forteller om at hun selv var svært syk av ulcerøs collitt, som er en betennelsessykdom i tarmen. Hun var på toalettet opptil 70 ganger om dagen! Hun ble frisk da hun kuttet ut korn. Det ledet til at hun utdannet seg innen ernæring.
Hun har laget oppskriftene i suksessboken Frisk med lavkarbo-100 oppskrifter.
Gunn Karin snakker om at gjennomsnittsvekten blant barn har økt. På verdensbasis brukes det 2700 milliarder på diabetesmedisin. I Nord-Europa har 15-20 prosent av barna overvekt eller fedme.
Gunn Karin forteller at 8 av 10 barn er sjef over hva som spises hjemme! Hun går gjennom konkrete eksempler på hvordan hun jobber med barn på klinikken. Gunn Karin forteller levende og engasjert, og vekker latter når hun sier at vi kvinner er vanskelige å jobbe med, for vi vil gjerne finne unnskyldninger. Menn derimot, gjør som hun sier ;)
Hun sier at ekstrem lavkarbo ikke er optimalt for barn, og at poenget ikke er å spise minst mulig karbohydrater, men å skreddersy inntaket til individuelt behov.
Foreldre har ansvar for å gi barna sine den beste maten. Mat skal ikke brukes som straff og belønning. Hun anbefaler at vi står opp tidlig om morgenen, lage sunn frokost og spise sammen med barna sine.
Planlegg matpakke og lunsj! Mor, far OG barna skal bli enige om hva slags mat som gjelder hjemme. Foreldre, skole og barnehage har dårlig kunnskap om mat. Statens ernæringsråd og deres anbefalinger fører til at hvert tredje barn over 10 år blir overvektige.
Sunne karbohydrater for de minste, er: bær, frukt og grønnsaker, særlig avokado og melon. Grøt laget av hirse, ris quinoa eller glutenfri havre. Der skal det tilsettes kalkpulver, kokosolje og flytende vitaminer. Korn og belgfrukter må bløtlegges før bruk.
Vi bør alle ta probiotika.
Gunn Karin tipser også om bloggen til min søte leser, nemlig Gladere barn!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar