Barn som spiser feil kost har "busy brain" og bruker lang tid på å klare å følge med, å finne konsentrasjon. Barn som spiser rett, finner konsentrasjon raskere. Utrolig godt sagt!

Monique forteller følsomt om sin egen bakgrunn som overvektig barn. Hun forteller om hvordan hun har prøvd alle metoder for å gå ned i vekt. Hun er ærlig og åpen, og hennes historie som overviktig gjør iallfall veldig inntrykk på meg. Monique forteller om små, såre utfordringer hun hadde som ung og overvektig.

Monique - 40 og råfresh!

Monique snakker om hva som skjer i det vi slutter å fullamme. Morsmelk er rik på fett, mettet fett. Når vi så skal introdusere barn for vanlig mat, gir vi de lettmelk, margarin, mager mat og nøkkelhullsmerket mat.

Hun sier at det ikke handler om hvorvidt man rører på seg eller ikke, overvekt handler om mat. Små barn rører på seg, selv om de er tykke.

Hun snakker om barnmaten vi gir fra barna er 4 måneder. For eksempel fruktpureer - det vil små barn ha. Men dere- det er jo fullt av sukker. Det samme gjelder for fruktyoghurt.

Hva slags fett er bra for barn? Kokosolje, kremfløte, meierismør og majones. Vi bør steke i kokosolje, ikke i olivenolje. Dette på grunn av transfettene som dannes ved oppvarming. Vi skal også være forsiktige med oljer, særlig solsikkeolje. Dette er på grunn av at den inneholder for mye omega 6. Vi har en ubalanse i forholdet mellom omega 3 og 6, og må spise oss til balanse. For mye omega 6 skaper betennelse. Omega 3 derimot er svært viktig for oss. Konsentrasjon, tørr hud, uro, immunsystemet...

Monique snakker om at den maten vi gir barna skaper urolige barn - og så klager skolen på at det er noe galt med barna!

Dette skal man ha kjøleskapet:

smør

fullfet melk

naturell yoghurt, helst tyrkisk/gresk

majones

fløte

egg

ost

pålegg

Og helst økologisk!

Monique mener at det ikke blir spesielt dyrere. Man spiser mindre, er mett lengre, og bruker ikke penger på take away, juice, brus... Derimot er det dyrere den første måneden, for da skal man jo bytte ut alt man har i skapet.

IKKE kjøp mat som inneholder smaksforsterkeren E621. Dette brukes i dårlige, behandlete produkter som ikke lenger har god smak. I tillegg brukes det i snacks, krydderblandinger, skinke, ferdige sauser og lignende. Dette skal man ta bort fra barns kost. Det er forbudt i mange land, og er gift for oss. Mange kan reagere sterkt på dette stoffet (allergi, hodepine og lignende).

Tips til frokost: egg, avokad, osteruller med smør i, lchf-pannekake med krem og bær, eggemelk.

Tips til andre måltider: kjøtt, fisk, kylling, grønnsaker og god saus. Pølser med høyt kjøttinnhold som snacks/mellommåltid. Babybel, krem og bær. Gi pålegg som mellommåltid.

På restaurant sier Monique: jeg er ikke kranglete, jeg er bare en utfordring!

Og du, Moniques blogg finner du her.