Det er på tide å planlegge hva som skal bakes til 17. mai. Disse kransekakestengene er svært gode, og blir til og med litt seige. De kan bakes allerede nå og legges i frysa.
Jeg har malt mel av mandler med skall i foodprosessoren. Mel av avskallede mandler har jeg kjøpt ferdig fra funksjonellmat.no. Der får du også tagatesse, som gir seigheten. For dere som er vare for smaken av sukrin, kan det være fint å blande med tagatesse i andre bakverk også.
Du trenger:
5 dl mel av malte mandler
2 dl mel av avskallede, malte mandler
1 dl sukrinmelis
3 ss (0,45 dl) tagatesse
2 eggehviter av mellomstore egg
MMS-bilde. Nydelige stenger, klare til å pyntes
Slik gjør du:
Kvern mandlene til mel. 5 dl mel tilsvarer cirka 250 gram mandler. Jeg har kjøpt mel av avskallete mandler på helsekosten, men det kan også lages. Den lille nøttefabrikken har poser med 100 gram avskallete mandler, det gir ca 2 dl mel.
Jeg lot alt gå i kjøkkenmaskinen. Etter å ha blandet de to ulike mandelmel-typene sammen, tilsatte jeg sukrinmelis og tagatesse og tilslutt eggehvitene.
Hvis du vil bruke bare sukrinmelis, erstatter du tagatesse med 1 dl sukrinmelis.
Ta litt og litt deig, og lag jevne stenger av den. Stengene stekes midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Pass på at de ikke blir for brune!
Som det meste av lavkarbobakst bør de oppbevares i kjøleskapet, eller i fryseren. Dypp gjerne endene i sjokolade og pynt med glasur laget av sukrinmelis og vann.
Oppskriften gir oppimot 30 stenger. Altfor få!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar