Sukkerfri, selvfølgelig.

Denne ostekaka er fantastisk god, og passer fint å servere i selskap hvor ikke alle er vant til lavkarbobakst. Det går nemlig ikke an å kjenne at den er sukkerfri. Kombinasjonen av lime, bringebær, sjokolade og ostekrem er helt nydelig.

Bunn:

100 gram mørk sjokolade (jeg bruker Freia 70% bakesjokolade)

125 gram grovhakkete hasselnøtter (el en annen nøttetype)

(1 ss kokosolje)

Smelt sjokoladen i en kjele. Grovhakk hasselnøttene og rør de inn i sjokoladen. Bruk en slikkepott til å fylle massen jevnt utover bunnen. Sett formen kaldt til bunnen er stivnet. Hvis du har større form, må du bruke litt mer sjokolade for å dekke hele bunnen. Kokosoljen gjør at bunnen blir litt mykere å skjære gjennom.

Ostefyll:

3 dl kremfløte

200 gram Philadelphiaost

1 ½ dl sukrin

Saften av en liten lime

Pisk fløten til luftig krem. I en annen bolle pisker du osten og sukrinen godt sammen. Bland kremen og ostemassen forsiktig sammen. Del en liten lime i to, og klem ut saften. Pisk den raskt inn i blandingen.

Gelélokk:

200 gram bringebær

5 dl vann

1 ½ dl sukrin

6 plater gelatin

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann i cirka 10 minutter. Kok opp vannet, og kok bærene cirka 10 minutter. Hell det over i en bolle, men sil blandingen godt. Bruk en skje til å presse all væsken ut av bærene. Smak til med sukrin. Kryst (klem) vannet godt ut av gelatinen, og rør det inn i geleblandingen. Når geleen er blitt kald, heller du den forsiktig på ostekaka.

Tips: Det er lettere å klemme ut saften av limen hvis du stikker en gaffel i den et par ganger først. Bunnen er ganske hard, og det er lettest å skjære gjennom kaka med en varm kniv.  Varm kniven ved å holde den noen sekunder under varmt vann.