Denne desserten kjenner mange av dere, både fra bloggen og boka mi. Den er lettvint og utrolig god, og et tips nå som mange starter grillsesongen.

I helgen var vi på grilling hos venner, og jeg fikk ansvar for å lage desserten. Valget falt på råkrem med bær, pekannøtter og sjokoladesaus,  og desserten falt virkelig i smak. Desserten ble fraktet i de fine Rice-bollene mine, og det falt i smak hos meg :)

Denne gangen lagde jeg dobbel porsjon, men brukte litt tagatesse i stedet for bare sukrin. Det kan være greit når det skal serveres til noen som er uvante med sukrinsmaken. Dette ble oppskriften:

8 eggeplommer av mellomstore egg

4 ss sukrin

1 ss tagatesse

Dette piskes til eggedosis

6 dl kremfløte

-> stivpiskes og blandes med eggedosisen. Sett det deretter kaldt med en gang.

1 plate mørk sjokolade (min. 70%) smeltes med en ss kokosolje uten smak.

Pekannøtter hakkes og blandes inn i litt sukrinmelis.

Bærblanding lages av valgfrie bær. Jeg brukte en kurv jordbær, en kurv blåbær og en kurv bringebær til 6 voksne. Deretter sørget 5 barn for å skrape alle boller tomme.

Husk også at man kan lage krem av den tykke delen av kokosmelken. Kanskje det smaker godt med råkrem av kokosmelk også? Uansett, velbekomme. Dette er godt!

Click to view slideshow.