Dagens snacks er enkel og lettvint, men nydelig. Og den skal absolutt ikke undervurderes! I den søte tiden vi går inn i, er det godt å ha et salt alternativ for de som har lett for å smake i overkant mye på det søte. Du kan selvfølgelig bruke all slags nøtter. Paranøtten er imidlertid mettende, rik på kostfiber, vitamin E, B-vitaminet tiamin, magnesium og inneholder også kalsium og jern.

Du trenger:

100 gram paranøtter

1 ts god olje

1 ts Maldonsalt (eller et annet godt salt)

Litt Maldonsalt til å drysse over

Slik gjør du:

Jeg bruker Maldonsalt, og knuser det fint i en morter. Varm paranøttene i stekepanna. De skal ikke begynne å bli brent, bare varmes. Når det er gjort, tar du stekepanna av plata og rører oljen godt inn. Deretter blander du inn det finknuste saltet. Tilslutt gir du nøttene et lite dryss av Maldonsalt, det er nydelig med litt av de store saltkrystallflakene på nøttene på.

TIPS til deg som har lett for å smake litt for mye på deigen: Ha en skål salte paranøtter stående på kjøkkenbenken når du skal bake til jul.

Velbekomme!