Vet dere hva - disse ble helt fantastiske! Ikke så søte som vanlige, men nydelig, mild smak og litt seige. Min venninne har vært og prøvesmakt, og de har fått mer enn godkjent. De kommer også med en advarsel: det er vanskelig å stoppe og spise disse.

Jeg må også kommentere at deigen var fantastisk lett å jobbe med! Jeg lurer på om den kan egne seg til modellering, hvis man kun lager den med avskallede mandler. Skal teste hvis jeg kjeder meg en dag ;)

Du trenger:

5 dl mel av malte mandler

2 dl mel av avskallede, malte mandler

1 dl sukrinmelis

3 ss (0,45 dl) tagatesse

2 eggehviter av mellomstore egg

MMS-bilde. Nydelige stenger, klare til å pyntes ;)

Slik gjør du:

Kvern mandlene til mel. 5 dl tilsvarer cirka 250 gram mandler. Jeg har kjøpt mel av avskallete mandler på helsekosten, men det kan også lages. Den lille nøttefabrikken har poser med 100 gram avskallete mandler, det gir ca 2 dl mel.

Jeg lot alt gå i kjøkkenmaskinen. Etter å ha blandet de to ulike mandelmel-typene sammen, tilsatte jeg sukrinmelis og tagatose og tilslutt eggehvitene.

Ta litt og litt deig, og lag jevne stenger av den. Stengene stekes midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Pass på at de ikke blir for brune!

Som det meste av lavkarbobakst bør de oppbevares i kjøleskapet, eller i fryseren. Dypp gjerne endene i sjokolade og pynt med glasur laget av sukrinmelis og vann.

Oppskriften gir oppimot 30 stenger. Altfor få!

Velbekomme!