Her om dagen hørte jeg på nyhetene at 1 av 10 barn nå trenger ekstra hjelp i barneskolen, flere enn noen gang tidligere.

Det vil alltid vil være barn som trenger ekstra hjelp og oppfølging. Men hvis vi, lavkarbo eller ei, fortsatt hadde laget all mat fra bunnen av, med friske, gode råvarer uten all verdens tilsetningsstoffer, hvordan hadde tallene sett ut da?

Jeg er helt overbevist om at vår tildels bevisstløse holdning til hva ungene og vi spiser, har svært mye å si for hvordan barna våre har det. Noen reagerer på enkelte matvarer og tilsetningsstoffer med eksem, magevondt og så videre. Noen reagerer med en urolig kropp og ukonsentrasjon. Noen tåler tilsynelatende alt de putter i seg, mens andre er svært sensible. Mange barn, enda flere enn de som får det, trenger ekstra hjelp og oppfølging i skolen. Jeg lurer på hvordan det kunne ha vært?

Hvis du er interessert i å lese mer om tilsetningsstoffer i maten, hvilke matvarer de brukes i og hvilke kjente bivirkninger de har/ ikke har, anbefaler jeg Den hemmelige kokken av Mats-Eric Nilsson (blogg).