Bruk søndagen til å lage en stor ovnsomelett! Den blir luftig og god, er lettvint å lage og blir lunsj til alle i et par dager.
Fordelen med å steke omelett i ovn er at bunnen ikke blir ferdig før toppen, og du kan lage en virkelig stor porsjon. Også kan du variere med hva DU liker best og hva du har i kjøleskapet. Dette er en stor porsjon, som passer til en stor ildfast form.
18 mellomstore egg
1 dl fløte
salt og pepper
1 ss bakepulver
Visp alle ingrediensene godt. Hell røren i en smurt form og tilsett det du ønsker. Jeg rører gjerne inn litt fetaost, samt cherrytomater. Omeletten stekes midt i ovnen ved 200 grader.
Hvis du vil ha litt tilbehør oppå, lønner det seg å legge det på når omeletten har stivnet på toppen. Bacon, champignon, salami, spekeskinke, ost - hva du liker! Jeg forsteker da baconet litt.
Steketiden varierer utifra størrelsen på formen. Omeletten hever seg godt på grunn av bakepulveret, og den er gjerne ferdig når midten har fått en forhøyning. Denne synker stort sett ned igjen.
4. desember - gjør det lettvint! Dagens lunsj og morgendagens matpakke. Resten av dagen i dag synes jeg vi skal kose oss! Tenk, 2. søndag i advent. Det er jo helt fantastisk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar