Uten sukker, uten gluten, lavkarbo/LCHF OG godkjent av begge jentene!

-Sånne pepperkaker vil jeg smake mer, sier Mira her jeg sitter og blogger. Sofia sier at de er kjempegode, og vil også ha flere. Klare?

75 gram smør

3 ss fløte

2 ss sukrinmelis

2 ss tagatesse

2 dl finmalt mel av avskallede mandler

3 ss kokosmel

1/4 ts nellikk

1/4 ts ingefær

1/4 ts pepper

1 ts kanel

1/2 ts bakepulver

Click to view slideshow.

Husk at det er forskjell på ferskt krydder og posen nederst i skuffen fra i fjor. Jeg har kjøpt nye krydderposer.

Husk at 1 ss er et nøyaktig mål, nemlig 15 ml. Det samme er ts, det er 5 ml.

I stedet for blanding sukrinmelis/tagatesse, kan du bruke kun sukrinmelis eller 2 ss sukrinmelis og litt steviapulver.

Slik gjør du:

Smelt smøret forsiktig i en kjele. Rør inn fløten og la blandingen kjølne litt. Bland alt det tørre for seg, pass på at blandingen blir klumpfri. Rør det inn i smøret. Sett kjelen kaldt i kjøleskapet noen timer, gjerne over natten.

Når du skal bake ut deigen, er det viktig å ta litt om gangen, slik at ikke deigen blir knadd for varm. Da faller den fra hverandre, og må avkjøles igjen. Ta litt deig, og kna den raskt i hendene før du kjevler den ut. Avhengig av kjevletypen, kan du enten drysse litt kokosmel på deigen eller smøre litt flytende cocosa på den hvis deigen setter seg på kjevlen.

Trykk ut figurer og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 8 minutter. La de avkjøle seg på stekebrettet. Oppskriften rekker til 1,5-2 brett med små pepperkakehjerter. Oppskriften er lett å doble!

Pepperkakene er myke i romstemperatur. For sprø(ere) pepperkaker må de oppbevares i kjøleskapet og spises kalde. Og du: Pynt de gjerne med glasur laget av sukrinmelis og vann!

Velbekomme!