Mange av dere har sett det nydelige heftet fra Soma hvor det blant annet fins en oppskrift på konfekt med like deler sjokolade og Cocosa. Cocosa er et fantastisk produkt, og mange elsker den konfekten. Men for meg og kanskje noen andre, så blir det i overkant mye kokosolje i den.  Det skjer noe med konsistensen når det blir så mye olje i den. Derfor har jeg laget en grunnoppskrift med en del mindre olje, som gjør at konfekten beholder "sjokoladekonsistensen." Denne grunnoppskriften bruker jeg alltid når jeg lager konfekt basert på mørk sjokolade. Enkelt og greit:

100 gram mørk sjokolade

2 spiseskjeer fast, smakløs kokosolje (30-50 gram)

Det hele smeltes sammen, avkjøles litt, og så kan man tilsette hva man ønsker. Min absolutte favoritt er med 1/2 teskje knust maldonsalt og pecannøtter. Jeg må bare si at alle som har smakt den, liker den. Kokosoljen gjør at den mørke sjokoladesmaken dempes, slik at mange som egentlig ikke liker mørk sjokolade, liker denne. Ellers kan du bruke hva du vil av nøtter. Tips meg og hverandre!

Og den kan selvfølgelig gis bort! Hell den over i former, eller lag en stor sjokoladeplate! Dette er en plate på cirka 300 gram. Jeg hadde likt å få en slik, pent pakket inn i sølvpapir:

Det er mange måter å servere konfekten på! På samtlige bilder er det konfekt med havsalt og pekannøtter.

Velbekomme - og husk å legge igjen ditt beste tips i kommentarfeltet ;)