Dette er skikkelig lavkarbo-lussekatter. Oppskriften tar utgangspunkt i oppskriften min på muffins av kokosmel, og ved å tilsette fiberhusk blir den lett å trille og forme.

Click to view slideshow.

Oppskriften gir cirka 15 små lussekatter

4 mellomstore egg

4 ss sukrin

1 dl fløte

50 gram smeltet smør

1 dl kokosmel

2 ts bakepulver

4 ss fiberhusk

1 ts kardemomme

0,25 gram safran (eller 1/2 ts gurkemeie) (eller en blanding for å få de ekstra gule)

egg til pensling

evt gojibær til pynt

Visp egg og sukrin godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og fløten. Bland det tørre godt sammen og bland det godt inn i det våte. La deigen svelle ti minutter.

Ta litt og litt av deigen og trill til figurer. Du kan også trille deigen til boller. Pynt eventuelt med gojibær. Visp et egg lett sammen, og pensle lussekattene før steking.

Lussekattene stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 18 minutter.

Disse er ikke særlig søte. Hvis de skal serveres til barn eller andre som er uvante med lavkarbobakst, kan du ta litt steviapulver eller tagatesse i i tillegg. De kan også serveres med smør og greddost til.

Jeg har faktisk aldri laget lussekatter før, men jeg har jo bakt boller noen ganger. JAAA til mindre søl, sier jeg bare. Nei, det smaker ikke akkurat det samme som gjærbakst. Ja, det smaker godt. Og hurra, det blir mindre gris :) Forøvrig er de veldig mektige. Jeg kommer til å prøve med 3 ss fiberhusk i stedet neste gang. Si fra hvis du prøver :)

Velbekomme!