MMS-bilde. De små kornene er fra Dijon-sennep.
Endelig fikk jeg somlet meg til å lage majones selv. Det hele tok sikkert 2 minutter totalt, men 9 måneder å komme i gang med. True story.
Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften fra bloggen Ordentlig mat. Jeg brukte også samme framgangsmåte, nemlig å lage den med stavmikser. Jeg brukte derimot kokosolje uten smak. Forøvrig bestiller jeg en rimelig fra iherb, nemlig denne. Den koster rett i underkant av 50 kroner.
Du trenger:
2 dl flytende kokosolje
2 eggeplommer
2 ss vann
2 ts sennep
2 ts hvitvinseddik
Salt
NB: Kokosolje blir flytende ved 25 grader. Med unntak av sommermånedene befinner den seg dermed i fast form i skuffer og skap rundt i Norges land. Sett krukka i varmt vann for å få den flytende.
Slik gjør du:
Ha alt unntatt oljen i en høy beholder, slik som gjerne følger med stavmikseren. Sett stavmikseren helt nedi. Hell på kokosoljen. den legger seg på toppen. Start deretter stavmikseren. Blandingen vil da emulgere, altså bli til tykk, deilig majones. Etterhvert kan du løfte opp stavmikseren litt for å få blandet inn alt.
Jeg tilsatte et fedd hvitløk i min (det kunne godt ha vært mer), for å lage aioli. Du kan tilsette hva som helst av smak, bruk fantasien! Et fantastisk tilbehør!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar