Mmmmm! Første bidrag til påskekosen for i år. Det ble små marsipankjeks, og de er kjempegode! Jeg får straks et par venninne på besøk, og mistenker at disse neppe holder langt utover i påsken.

Deigen er enkel å lage og lett å jobbe med. Dette trenger du:

4 dl avskallede og finmalte mandler

1,5 dl sukrinmelis

2 ss tagatose

1-2 ts vaniljepulver (evt essens)

2 eggehviter av mellomstore egg

NB: Hvis du er var på smaken av sukrin, kan du redusere mengden sukrinmelis og øke mengden tagatose. 2 ss tagatose per 0,5 dl sukrinmelis er passe. Hvis du derimot er var på søtsmaken av tagatose (det er jeg), så kan du sløyfe den og bake med 2 dl sukrinmelis. Tagatose gjør imidlertid sukkerfri bakst litt seig - den har egenskaper sukrinmelisen mangler!

Småkjeksene stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 12 minutter.

Slik gjør du:

Bland alt det tørre sammen, Sikt gjerne melisen og vaniljepulveret. Ha i eggehvitene og rør det til en jevn masse. Trill til jevne kuler og trykk de lett ned før steking. Deigen kan også kjevles og stikke ut figurer, slik som dette: