Vi eeeeelsker lørdager, eller hva?
Tusen takk for tips og kommentarer på frokost-innlegget her om dagen. I går ble det jo hotell-frokost (jeg elskerelskerelsker hotell-frokost), så i dag var det dag nummer to jeg skulle starte med Ann Kristins smoothie i stedet for kaffe. Hvilket jeg ikke husket før kaffen var drukket opp. Gammel dame er vond å vende ;D
Vi har en rolig helg foran oss. Ingen planer, bare kos. Sofia skal spille håndballkamp, og det er min favorittaktivitet. Jeg er helt frisk igjen, så det kan hende jeg titter innom treningssenteret. Men rolig og kos er helgens stikkord! Hvilke stikkord beskriver din helg?
Når man er borte fra surfetid på nettet i to dager, er det jo et hav av lavkarbo blogginnlegg og artikler å titte gjennom. Bergens Tidende skrev at lavkarbo øker risikoen for kreft. Det ble motstridt av Sofie Hexeberg, Fedon Lindberg og Dag Viljen Polyszenski. "Stridens kjerne" er fiber fra korn. Lindberg sier: – Det finnes flere studier som viser at lavkarbo forebygger kreft og kan brukes i behandling av kreft. Det er riktig at et fiberfattig kosthold er assosiert med økt risiko for tykktarmskreft, men lavkarbo er ikke lik fiberfattig, sier Lindberg. I følge Lindberg har altså Sprek-ekspert Mette Helvik Morken rett i at et fiberfattig kosthold kan gi kreft i tykktarmen, men hun har konkludert feil når det gjelder lavkarbo. Lavkarbo er ikke nødvendigvis fiberfattig.
En av grunnene til at lavkarbo forebygger kreft, er at sukker ikke er en del av kostholdet på lavkarbo. Sukker gir kreftceller næring. Dette ble beskrevet i forskning allerede i 1938!
I 1917 ble diabetikere i USA frarådet stivelsesrik mat. Nesten 100 år senere anbefales stivelsesrik mat til diabetikere, sammen med medisin for å regulere inslulinnivået. I STEDET FOR å spise mat som ikke påvirker blodsukkeret.
Hvilke krefter og mekanismer har gjort at gammel vitenskap om mat og hvordan den virker i kroppen har blitt glemt?
En liten digresjon fra meg... Ha en skjønn dag!
C♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar