I går kveld skulle vi ha "date-middag" hjemme. Det er veldig kos, og da gjør vi litt ekstra ut av maten. I går ble det likevel superenkelt - men svært godt. Einar hadde lyst på biff og fløtesaus, jeg hadde lyst på grønnsaker. Dermed ble det entrecôte med kremet ratatouille. Entrecôte er kjøtt med fettmarmoreringer, noe som gjør at kjøttet blir svært mørt. Og det var det virkelig!

Ratatouille lagde jeg ved å sure squash, aubergine, rødløk, paprika og champignon i litt kokosolje og smør. Når grønnsakene var blitt møre, tilsatte jeg ca 2 dl fløte. Jeg tyknet sausen med litt fiberhusk. Jeg liker enkle kryddersmaker, så denne fikk rock&sea salt, pepper og pasta basilico krydder fra Santa Maria.

Entrecôten var godt romtemperert, og ble stekt i en blanding av kokosolje og smør på 3/4 av full varme. Biffene ble krydret med pepper og maldonsalt. Krydder tilsettes på ferdigstekt side, slik at saltet ikke suger ut væske. Å krydre med kun salt og pepper virker kanskje litt rart, men ved å bruke et virkelig godt salt som maldonsalt, smaker det fantastisk! Dette kjøttet kjøpte jeg forresten på Meny, og det smeltet  i munnen. Et fantastisk kjøtt!

Server gjerne med noe litt syrlig til. Jeg serverte økologiske cherrytomater til, det passet godt med en tredje smak.

Enkelt, raskt å lage, føles eksklusivt å spise... Velbekomme :)

PS: ved å spise ren mat, altså ikke halv- og helfabrikata, så kan man godt unne seg salt som krydder. Mye av saltet en gjennomsnittlig nordmann får i seg, er nemlig gjennom halv- og helfabrikata.