Visste du at vi markerer overgang fra vinter til vår i dag? Derfor passet det godt å la solstrålene i kjøkkenvinduet skinne på bollene:

mms-bilde

Oppskriften er den samme som for lussekatter og skolebrød:

 4 mellomstore egg

4 ss sukrin

1 dl fløte

50 gram smeltet smør

1 dl kokosmel

2 ts bakepulver

3 ss fiberhusk

1 ts kardemomme

(egg til pensling)

Visp egg og sukrin godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og fløten. Bland det tørre godt sammen og bland det godt inn i det våte. La deigen svelle ti minutter.

Ta litt og litt av deigen og trill til boller.

Bollene stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 18 minutter. La de så avkjøles på brettet. I mellomtiden visper du krem. Del bollene på midten og fyll med ønsket mengde krem. Dryss sukrinmelis på toppen.

PS: Du kan godt bruke kokosolje og eventuelt litt kokosmelk i stedet for smør og fløte!

Velbekomme!

PS: Oppskriften på mandelboller i boka kan også brukes. De er min favoritt! Disse bollene er imidlertid barnas favoritt, så da blir det disse i dag.