Visste du at vi markerer overgang fra vinter til vår i dag? Derfor passet det godt å la solstrålene i kjøkkenvinduet skinne på bollene:
mms-bilde
Oppskriften er den samme som for lussekatter og skolebrød:
4 mellomstore egg
4 ss sukrin
1 dl fløte
50 gram smeltet smør
1 dl kokosmel
2 ts bakepulver
3 ss fiberhusk
1 ts kardemomme
(egg til pensling)
Visp egg og sukrin godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og fløten. Bland det tørre godt sammen og bland det godt inn i det våte. La deigen svelle ti minutter.
Ta litt og litt av deigen og trill til boller.
Bollene stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 18 minutter. La de så avkjøles på brettet. I mellomtiden visper du krem. Del bollene på midten og fyll med ønsket mengde krem. Dryss sukrinmelis på toppen.
PS: Du kan godt bruke kokosolje og eventuelt litt kokosmelk i stedet for smør og fløte!
Velbekomme!
PS: Oppskriften på mandelboller i boka kan også brukes. De er min favoritt! Disse bollene er imidlertid barnas favoritt, så da blir det disse i dag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar