For en stund siden publiserte Fitnessbloggen en meget god artikkel av Pål Jåbekk, hvor han tar for seg problemet med korn og hvorfor han mener vi skal unngå det. Kort fortalt hevder han at ved inntak av korn reduseres opptaket av proteiner og viktige mineraler, immunforsvaret forstyrres og inflammasjon (betennelse) øker.

Jeg anbefaler alle kostinteresserte å lese den artikkelen!

Ofte blir jeg spurt om det er greit å spise de ulike lavkarbobrødene som kan kjøpes i butikkene. Jeg kjenner til Ingers lavkarbobrød, Fedons, og Coop sitt Fiber og frø. Mitt svar på dette er som følger:

Tenk gjennom hvorfor du spiser lavkarbo. Hvilke helsegevinster har du hatt, og hvilke ønsker du å oppnå?

Hvis det kun dreier som om vekt, kan du antagelig spise litt av det brødet hver dag. Hvis du har oppnådd  eller ønsker å oppnå helsegevinster knyttet til autoimmune lidelser (betennelser i kroppen), tenk deg godt om. Dette kan være lidelser som generelle eller spesifikke tarmproblemer, astma, allergi, reumatisme, stivhet i ledd og så videre. Hvis du opplever forbedret helse ved å kutte ut mel og korn - kanskje er ikke butikkbrødet verdt å ta med seg hjem?

Forøvrig kjøper jeg disse brødene til familien min. Jentene vil gjerne ha litt brød, og Fiber og frø er favoritten. Det inneholder 19 karber per 100 gram, og er et ok alternativ for de som spiser brød.