Vi elsker rask og enkel mat, eller hva? Gryte er enkelt og greit, og lett å servere tilbehør som blomkålris, mos, ris eller potet til - avhengig av hvem som er dagens spisere. Jeg lager sjelden tilbehør til meg selv, jeg spiser gryta som den er, jeg.

(Kremt, fotografen jobbet ikke så veldig med å få til et fristende bilde...)

Du trenger:

1 indrefilet av svin (ca 600 gram)

Grønnsaker etter smak, bruk det du har i kjøleskapet

3-5 dl fløte

olje eller smør til steking

krydder etter smak

litt sennep eller lignende

Skjær fileten i skiver, 1-1,5 sm tykkelse. Varm litt olje eller smør i panna, og legg kjøttet i når det er varmt. Snu det når det har fått jevn farge på undersiden, og krydre med ønsket krydder.

Kok opp fløten og en teskje god sennep i en gryte. Skjær opp grønnsakene i mindre biter. Legg kjøttet i den varme fløten og la det putre fem minutter.

Ha i alle grønnsakene og la det putre videre i ca 5 minutter, avhengig av størrelsen på grønnsaksbitene.

Det er det hele! I min gryte har jeg sukkererter, brokkoli, babyasparges, bønner og gulrot. Del opp grønnsakene slik at de enten blir ferdige på likt, eller putt de i gryta i den rekkefølgen det tar å bli ferdig (f eks gulrot-brokkoli-resten). Jeg har en forkjærlighet for grønne grønnsaker!

Velbekomme!