Denne oppskriften tar utgangspunkt i oppskriften min på lussekatter. Dere som eeeelsker mandebollene i boka like mye som jeg gjør, kan selvfølgelig ta utgangspunkt i den oppskriften i stedet!
Men dette er ekte lavkarbo skolebrød, sukker- og glutenfrie. Sofia og jeg elsker de! Mira nekter å smake, og min kjære er ikke så glad i glasur laget på glasurmelis. No problemo, Sofia og jeg trenger ikke dele ;)
Oppskriften gir 10-12 boller.
Boller:
4 mellomstore egg
4 ss sukrin
1 dl fløte
50 gram smeltet smør
1 dl kokosmel
2 ts bakepulver
3 ss fiberhusk
1 ts kardemomme
(egg til pensling)
Vaniljekrem:
2 eggeplommer
4 ss sukrin
½ dl fløte
½-1 ts vaniljepulver
50 gram smør
2 dl fløte pisket til krem
Vaniljekremen lages ved å blande sammen alle ingrediensene utenom smøret i en kjele. Kok opp og rør hele tiden til det tykner. Ta kjelen av platen. Rør inn smøret i biter og la deretter kremen avkjøles. Stivpisk krem av to desiliter fløte, og bland inn i vaniljekremen når den er blitt kald.
Lag så bolledeigen:
Visp egg og sukrin godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og fløten. Bland det tørre godt sammen og bland det godt inn i det våte. La deigen svelle ti minutter.
Ta litt og litt av deigen og trill til boller. Dypp en teskje i vann og bruk baksiden til å forme en grop. Fyll vaniljekrem i gropen.
Skolebrødene stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 18 minutter. La de så avkjøles på brettet. Rør sammen litt sukrinmelis med rester av eggehvitene. Jeg gjetter på at jeg brukte 1-1,5 dl sukrinmelis. Stryk litt utover hvert skolebrød og dryss så litt kokosstrø over.
Velbekomme!
Click to view slideshow.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar