Denne oppskriften tar utgangspunkt i oppskriften min på lussekatter. Dere som eeeelsker mandebollene i boka like mye som jeg gjør, kan selvfølgelig ta utgangspunkt i den oppskriften i stedet!

Men dette er ekte lavkarbo skolebrød, sukker- og glutenfrie. Sofia og jeg elsker de! Mira nekter å smake, og min kjære er ikke så glad i glasur laget på glasurmelis. No problemo, Sofia og jeg trenger ikke dele ;)

Oppskriften gir 10-12 boller.

Boller:

4 mellomstore egg

4 ss sukrin

1 dl fløte

50 gram smeltet smør

1 dl kokosmel

2 ts bakepulver

3 ss fiberhusk

1 ts kardemomme

(egg til pensling)

Vaniljekrem:

2 eggeplommer

4 ss sukrin

½ dl fløte

½-1 ts vaniljepulver

50 gram smør

2 dl fløte pisket til krem

Vaniljekremen lages ved å blande sammen alle ingrediensene utenom smøret i en kjele. Kok opp og rør hele tiden til det tykner. Ta kjelen av platen. Rør inn smøret i biter og la deretter kremen avkjøles. Stivpisk krem av to desiliter fløte, og bland inn i vaniljekremen når den er blitt kald.

Lag så bolledeigen:  

Visp egg og sukrin godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og fløten. Bland det tørre godt sammen og bland det godt inn i det våte. La deigen svelle ti minutter.

Ta litt og litt av deigen og trill til boller. Dypp en teskje i vann og bruk baksiden til å forme en grop. Fyll vaniljekrem i gropen.

Skolebrødene stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 18 minutter. La de så avkjøles på brettet. Rør sammen litt sukrinmelis med rester av eggehvitene. Jeg gjetter på at jeg brukte 1-1,5 dl sukrinmelis. Stryk litt utover hvert skolebrød og dryss så litt kokosstrø over.

Velbekomme!

Click to view slideshow.